top of page

Kalknagel/schimmelnagel behandeling

Voor de behandeling van kalknagels/schimmelnagels is de medische benaming ook wel ‘onychomycosis’. Bij Derma Expert Clinic wordt er gebruik gemaakt van lasertherapie om uw nagels te behandelen.

after kalk en schimmelnagel1_edited.jpg
after kalk en schimmelnagel_edited.jpg

Onbehandelde schimmelnagels of kalknagels kunnen na verloop van tijd geelwit, geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden. De nagel is vaak ook in sterke mate verdikt. De nagel kan loslaten van de onderlaag en afvallen. Er groeit vervolgens een nieuwe nagel uit die echter op zijn beurt ook geïnfecteerd zal zijn met de schimmel. Meestal is de grote teen het begin van de infectie. Om dit patroon te doorbreken, is lasertherapie de beste en effectiefste methode.

Tijdens deze behandeling wordt door middel van laser de harde buitenschel van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt. De nagel kan een warm gevoel opleveren wat direct verdwijnt op het moment dat de laser van de nagel af is. Lasertherapie is een snelle behandeling en methode. Het duurt slechts enkele minuten per voet.

De behandeling wordt telkens met een tussenpauze van vier weken gegeven. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Dit komt omdat het zeven tot wel negen maanden kan duren voordat er een volledig nieuwe nagel is terug gegroeid.

Advies vooraf de behandeling

U dient bij uw pedicure de nagel te laten frezen. Zo dun mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de laserstraal ook daadwerkelijk het gebied bereikt waar het nodig is. Daarnaast wordt het u aangeraden om schone sokken mee te nemen. Voor een optimaal resultaat adviseren krijgt u na de behandeling een lijst mee wat u verder thuis kunt doen om het proces van de behandeling te ondersteunen.

bottom of page