top of page

Beenvaatjes

Voor oppervlakkige beenvaatjes gebruiken we lasertherapie. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de ‘oxyhemoglobine’ (dit geeft bloed z’n rode kleur) van het bloed op. Dit verwarmt de bloedvaatjes, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens op. Dit proces voelt tijdens de behandeling warm en eventueel branderig aan.

Huidreactie

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Ook kan er eventueel een lichte zwelling ontstaan. Dit zal één tot twee dagen aanhouden. De bloedvaten kunnen er na de behandeling feller van kleur uitzien. Dit kan enkele weken nodig hebben om weg te trekken.

Na de behandeling

Het is belangrijk om na de behandeling de huid te koelen. Dit kan met een koelelement uit de koelkast of vriezer met daaromheen een theedoek zodat de huid niet direct in contact komt met het koelelement. Koel de huid vijf tot tien minuten en herhaal dit zolang de huid nog gloeiend of branderig aanvoelt.

Wij adviseren u gedurende 48 uur na de behandeling niet te sporten of een sauna te bezoeken. De huid heeft deze tijd nodig om goed te kunnen helen.

bottom of page